Binnenkort online:

Binnenkort online:

Binnenkort online:

PLATFORM

Voor het eerst wordt een literaire bestseller niet verfilmd, maar ‘verfotografeerd’. Het idee komt van de Nederlandse beeldend kunstenaar Joep Neefjes, die de in 2002 verschenen succes- en schandaalroman Platform van Michel Houellebecq fragmentarisch heeft vastgelegd met een fototoestel.

In Platform draait alles rond een groep mensen die een touroperator, Eldorador, opnieuw winstgevend willen maken. Eén van hen komt op het idee om georganiseerd toerisme naar sekshotels aan te bieden. De onderneming is aanvankelijk succesvol maar draait uit op een ramp. Het boek leest tegelijk als een genadeloos commentaar op onze hedendaagse consumptiemaatschappij én als een ontroerend liefdesverhaal waarin Michel en Valerie de hoofdrol spelen.

Van elke bladzijde uit de roman heeft Joep Neefjes een willekeurige zin of gebeurtenis omgezet naar een overeenkomstige foto. Op die manier ontstaat een intrigerend beeldverhaal met een gelijkaardige gedachtegang als in de roman maar met een volstrekt eigen interpretatie. De onderschriften bij de foto’s zijn ontleend aan de Nederlandse vertaling van de originele versie en alle foto’s zijn op locatie gemaakt – Normandië, de Parijse banlieue, Cuba, Thailand. 
Gebruik van fotografie:
LPI-foto’s op deze website zijn rechtenvrij te gebruiken, graag met vermelding van FOTO LPI.
 

LPI-foto’s in hoge resolutie zijn op aanvraag verkrijgbaar, hiervoor worden administratiekosten in rekening gebracht. Mail voor aanvragen.